Soufiane

SOUFIANE EDDYANI

  • Thursday 10/05 18:15-18:35
  • Locatie
    Hoofdpodium
  • Soort evenement
    Podium

Nadat een er­nstige blessure hem dwong om een veelbelovende carrière in kickboksen achter zich te laten, raapte Soufiane Eddyani zichzelf bijeen en smeet hij zich op zijn tweede passie: muziek.

Vandaag is Soufiane Eddyani één van de grootste Belgische rappers. Het Antwerpse talent maakt al geruime tijd furore met zijn unieke kijk op hiphop, waarin betekenisvolle teksten extra lading meekrijgen door een door hem zelf gecreëerde mix van Frans, Nederlands en Vlaams.

Nadat hij het publiek op de banken kreeg met debuutsingle ‘Terug In De Tijd’ en diens opvolger ‘God Ver­geef Me’ (meer dan zes miljoen streams), bracht Soufiane Eddyani in 2017 ‘Een Dief Als Broer’ in eigen beheer uit. Die plaat leverde hem niet alleen vijf miljoen streams op, maar ook een plek op TRIFECTA en de kans om mee te werken aan het album van BOEF, wat hem twee maal platina opleverde voor zijn werk op de single ‘Salam’. Het laat zien dat dit het soort grinta is die precies nodig is om iedere tegenslag het hoofd te kunnen bieden. En nu is de tijd rijp voor Sou­fiane Eddyani om zelf in de aanval te gaan.